IDEA Intézet
IDEA Intézet
Hírek-aktuális
Megállt a pártpreferenciák jelentősebb mozgása – 2022. november
Az IDEA Intézet 2022. október 28. és november 8. között készített reprezentatív adatfelvétele azt mutatja, hogy megállt a Fidesz lassú támogatottsági eróziója, és a DK támogatottságának lassú növekedése. A legutóbbi, október eleji méréshez képest a kormánypárt támogatottsága a teljes választókorú népesség vonatkozásában kettő százalékponttal növekedett. Mindez azt jelenti, hogy a Fidesz eredménye megegyezik a szeptemberben mért adatokkal. Az ellenzéki oldalon ugyanakkor semmilyen érdemi, egyirányba mutató választói mozgás nem történt.
további részletek
Újra van olyan ellenzéki párt, melynek támogatottsága kettessel kezdődik és kétszámjegyű
Az IDEA Intézet 2022. szeptember 29. és október 9. között készített reprezentatív adatfelvétele azt mutatja, hogy tovább folytatódik a Fidesz lassú támogatottsági eróziója, és a DK támogatottságának lassú növekedése. Az utolsó, szeptember eleji méréshez képest, a kormánypárt támogatottsága a teljes népesség vonatkozásában újabb kettő százalékponttal csökkent. Mindez azt jelenti, hogy a halmozódó válságjelenségek hatására, összességében, a 2022. áprilisi, választási eredményhez képest 6 százalékponttal alacsonyabb a támogatottsága. A választói mozgások másik érdekessége, hogy a Demokratikus Koalíció a teljes népességben a választások előtti támogatottsági szintre erősödött, a biztos szavazó pártot választók körében pedig egy lélektani határhoz érkezett: támogatottsága 20 százalékpontra emelkedett.
további részletek
Figyelmébe ajánljuk - kiemelt publikációk
Láncszavazás, közmunkával zsarolás és tollhegy a köröm alatt - választási csalások
Az IDEA Intézet kiadványában a közvéleményt leginkább foglalkoztató, tipikus – szavazás közbeni, illetve a szavazókörben vagy épp a szavazatszámláláskor előforduló – csalásokat mutatja be.
további részletek
Legfrissebb publikációk