IDEA Intézet
Hírek-aktuális
A kegyelmi ügy akkor érte a kormánypártokat, amikor elkezdtek kilábalni népszerűségvesztésükből
Az IDEA Intézet 2024. január 31. és február 9. között készített reprezentatív felmérésének eredményei szerint az úgynevezett kegyelmi ügy kirobbanása és gyors eszkalációja éppen akkor érte a Fidesz-KDNP-t, amikor úgy tűnt, hogy a párt kezd túljutni a tavalyi évben mindvégig tapasztalható, lassú népszerűségvesztésén – legalábbis annak mélypontján. Hangsúlyozni kell tehát, hogy az IDEA Intézet február elejei eredményei a kegyelmi botrány eszkalációját közvetlenül megelőző, még Novák Katalin köztársasági elnök lemondása előtti időszakra vonatkoznak.
további részletek
A 30 alattiak többsége úgy látja, az Orbán-kormány politikája elvezethet az EU-ból való kilépéshez
Már a decemberi EU csúcs előtt is azok voltak többen a magyar felnőttek között, akik szerint reális esély van arra, hogy az Orbán Viktor által képviselt politika az EU-ból való kilépéshez vezetheti Magyarországot – ez derült ki az IDEA Intézet által 2023 decemberében végzett vizsgálat adataiból.
további részletek
Figyelmébe ajánljuk - kiemelt publikációk
Infláció, munkanélküliség, átlagbér mértékének érzékelése
Az utóbbi hónapok válságfolyamatai, illetve a hétköznapok során is egyre inkább érzékelhető negatív hatások ellentétben állhatnak azzal, hogy Fidesz-KDNP támogatottsága egy éve szinte változatlan, és stabilan magas.
további részletek
Legfrissebb publikációk