IDEA Intézet
IDEA Intézet
Hírek-aktuális
Hogyan leplezheted le a választási csalásokat?
Az IDEA Intézet kiadványában a közvéleményt leginkább foglalkoztató, tipikus – szavazás közbeni, illetve a szavazókörben vagy épp a szavazatszámláláskor előforduló – csalásokat mutatja be. Az intézet kisokosával arra törekszik, hogy segítséget nyújtson az esetleges csalások kivédéséhez és leleplezéséhez. Hangsúlyozzuk, hogy összeállításunkban azokra a tipikus csalásokra térünk ki, amelyek már a szavazás megkezdését megelőzően megszülethetnek, és egészen a szavazatszámlálás befejezéséig fennállhatnak.
további részletek
Erősödő Fidesz – KDNP és LMP–Momentum-libikóka
Az IDEA Intézet 2019. május 2. – május 6. között végzett havi rendszeres pártpreferencia-kutatásának eredményei alapján a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében 32, a biztos szavazó pártválasztók körében pedig 50 százalék (+2 százalékpont). A Jobbik szavazótábora a teljes népesség körében változatlan, biztos szavazó pártválasztók körében (-1 százalékpont). Az MSZP és a Demokratikus Koalíció támogatottsága hónapok óta változatlan. Az LMP szavazótábora a teljes népesség körében szintén változatlan, a biztos szavazó pártválasztók körében viszont 1 százalékponttal emelkedett. Ugyanakkor csökkent a Momentum Mozgalom támogatottsága március végéhez képest a teljes népesség és a biztos szavazó pártválasztók körében egyaránt.
további részletek
Figyelmébe ajánljuk - kiemelt publikációk
Láncszavazás, közmunkával zsarolás és tollhegy a köröm alatt - választási csalások
Az IDEA Intézet kiadványában a közvéleményt leginkább foglalkoztató, tipikus – szavazás közbeni, illetve a szavazókörben vagy épp a szavazatszámláláskor előforduló – csalásokat mutatja be.
további részletek
Legfrissebb publikációk