News
24.hu - IDEA Intézet: Gyengült a Fidesz, erősödött a Jobbik
Az MSZP és a DK támogatottsága nem változott, az LMP és a Párbeszéd visszaesett.

Az IDEA Intézet reprezentatív kutatása a decemberben megerősödő, januárra az intenzitását tekintve lanyhuló kormányellenes tiltakozások után (január 26. – január 28. között) készült. A pártpreferenciájukat nem vállalók, abban bizonytalanok aránya változatlan, decemberhez hasonlóan, most is 32 százalékuk nyilatkozott így.

Teljes népesség

A Fidesz-KDNP december végi 35 százalékos támogatottsága 32 százalékra csökkent, miközben a Jobbiké 7-ről 10 százalékra, a Momentum Mozgalomé és Magyar Kétfarkú Kutyapárté 3-ról 4 százalékra nőtt. Az előző hónaphoz képest az MSZP-t (7%) és a DK-t (6%) ugyanannyian támogatták. Az LMP-nek 3-ról 2 százalékra, a Párbeszédnek 2-ről 1 százalékra csökkent a támogatottsága.

Biztos szavazók

A Fidesz–KDNP támogatottsága 50 százalékról 47-re csökkent, míg a Jobbiké 1 hónap alatt 11 százalékról 16 százalékra nőtt. 10 százalék az MSZP-t, 9 a DK-t, 6 a Momentumot támogatná. A Párbeszéd listájára 2, az LMP listájára 3, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt listájára 4 százaléka szavazna.

Az IDEA Intézet közösségi média alapú kérdőívvel készítette reprezentatív kutatását. A 2000 fős minta hibahatára az alapmegoszlások esetében legfeljebb ±2,2 százalékpont.